jom exchange link >.

Friday, October 1, 2010

bUSuK la wEy!! (EGBB)

~salam y'll~

alhamdulillah paper kimia mid-term dh aku fight..
setelah berhempas-pulas jwab 40 soalan maut dlm masa 1jam....
akhirnya aku memilih utk tembak secara rawak....
dushh!..dushh!..dushh!! *erk buruknya.cm bunyi belasah org pn da

orait paper kimia dh lepas sok aku nk berjuang
 utk paper math pulak..
ni lg 1 subjek yg aku...haish...
nk explain pn susah..korg pn phm sniri2 suda...

ni aku melalut pnjg2 xmasuk2 lg dgn tajuk entri aku ni..huk3....
erk....sila jgn terasa...aku xkata korg busuk pown ye...
*sapa xmandi lagi sila terasa ye
huhu...kejadian ni baru berlaku td...
pwot aku sakit...memulas-mulas rasa..aku mkn kueh raya je kot?
xkesah la yg penting brg nk kuar...*maaf sdikit kurang sopan.
aku pn, dh xtahan ni, masuk r toilet xdan nk pilih dah aih
 toilet mana bersih, toilet mana wangi..
bila aku masuk toilet 2, ya Allah bau dia...!!!
harum semerbak, kempis2 idung aku tahan nafas..
BAU PETAI!!!
 ni anak dara sapa yg mkn petai smpai meninggalkan
 harpic bauan petai dlm toilet 2...
*sila tawu yg aku msuk toilet pmpn.
huk3...sebal sgt rasa sbb xleh melepas ngn aman dek kerana bau petai itu...
BUSUK LA WEY!!!!!!!!!!!!cam haram
aku dgn hati yg sebal mnyumpah seranah org yg bertanggungjwb
mewangikan ttndas 2 ngn haruman petai
maw je aku lempang laju-laju org tuh..
aku mkn petai xdak la bau ceni,pdahal aku lahap bnyk
*sambal petai + udang feveret aku ok..
tapi aku sumpah dalam ati je.
kang kata aku xwaras lak dok maki hamun sowg2 dlm tndas..huk3

aku nk tawu gk ler..mak korang@sedara korg@kwn2 korg@
 xpenah gtaw ke klu nk mkn petai 2
 da undang-undang dia..*ceh ayat xleh blah!

ini petai

ok lah klu korg xtawu meh cni aku nk gtaw...
1. petai tu haruslah di potong sekali dgn kulitnya...kira kita makan kulit petai sekali
 tp sblm apa2 aku kna gtaw yg korg kena kikis kulit petai 2..
buang kulit yg hijau 2 sbb kang pahit xsodap dh kn?
nnt korg masak petai 2 sekali kulit dy

klu korg xbape nk phm ni ade gmbar

potong cm ni yerk.sila JANGAN kupas kulit petai dan biar biji petai bogel
cam dlm gmbar sambal petai udang kat atas sana.
malu la petai 2..

2. lpas dh potong dan cuci, rendam petai 2 dalam aer basuhan beras
dlm stgh jam je.
sempat la korang sediakan bahan laen nk msk petai kn. 

3. mnum aer masak@aer kosong banyak. 
ni mmg betul sangat sbb dapat "dilute'kan urine korang
 yg bau cm ha  berbau petai...xda la tandas awam harum sgt ye x?

4. mak aku pny petua, bila mkn petai msti makan dgn terung sekali.
sbb terbukti bilik aer rumah aku xbusuk sgt wlupon 1rumah melantak petai..
mesti korg maki aku pe hal mkn terung? engat sedap ke? 
gulai xpa lah jgk..rilek suda..
aku da resepi terung yg mmg besh lg simple utk mkn ngn petai ni.

senang jew, korang potong nipis2 terung panjang terung
putar telur sebiji ke dua bijik ke, letak sedap rsa cket.
celup terung yg dh potong tuh dalam telur dan campak je dlm minyak panas.
dh garing, angkat dan hidang dgn kicap..
*kicap taruk ats terung tuh.
taraaa!!! senang je pn..^^



p/s: lpas ni sapa yg sebarkan haruman petai kt tandas ciap la..
aku tibai bontot!!


entri ni aku repost untuk satu contest baek punya
yang dinamakan Entri Gua Best Bangat! (EGBB)


TAG: 
sila like jika suka ;D www.tips-fb.com

14 comments:

~qiFFara~ said...

oo..cm tu rupenye undang2 mkn petai...

tp ak x mkn petai..heee

best gak en3 ni ..gud luck tuk contest tu..

nur iema said...

thanks fara ^^

hiro said...

suke ulam...ambo ke ore kelate..hiik

nur iema said...

ambo ore penang pn seke ulam juge...

majulah ulam utk kesihatan! hoyeah!..haha

Scya LollitA said...

alamak ! ulam . tak suka ):

nur iema said...

xpa kalau xsuka ulam.. boleh mkan buah lebih =)

arisyanaziq said...

dap smbal petai ituewww...

arisyanaziq said...

jom join kontest saya ...

Yatre Hayati said...

hahaha..lawak la..ok entry ni best untuk EGBB

nur iema said...

thanks yati ^^

Siti said...

semoga berjaya k? ;)

Miza Yusof said...

good luck :)

Tomato Gurl's Life said...

tips yg bagus utk org suka mkn petai...good luck dear!ada masa baca entry cik tom juga ye ;)tenkiu~

Cik tom (28)

.s.o.f.i.a. said...

wow!!!! sangat berinformatif.....

good luck dear!!!

attention!!

sebarang cerita@rencana@cereka@cerpen yg disiarkan di dalam blog ini adalah pandangan pemilik blog semata2. tidak ada niat utk menjatuhkan@memalukan sesiapa. hanya sebagai sesuatu untuk dikongsi bersama pembaca.

sila maklumkan pada pmilik blog jika ingin share maklumat dlm blog ni.*saye xmarah pnya ^^

sekian~