jom exchange link >.

Monday, December 27, 2010

rice cooker aku meletop!

salam alaik...

terkejut x baca title entri aku? uhukhuk... dak la tu.. xpe la...nak cerita jugak!

ceritanya ceni. pada suatu pagi yang hening, seorang gadis bangun subuh dengan semangatnya. lpas subuh dia nak buat le sarapan sblum g kelas. kelas kul 8. sempat la kan nk masak ala kadar. pecahkan telur ayam tiga biji, letak garam, letak cukup rasa, panaskan kuali... eh bukan kuali. periuk nasik lar. iye..periuk nasik.. dah dah xyah terkejut.satu roti telur ciap...dua keping roti telur ciap.. tiga keping roti canai telur ciap.. eh..apsal berasap bnyk sgt ni.. roti telur aku yang keempat hampir hangit! masalah ni.. nape berkepul-kepul asap ni? baru aku ingat aku sendal periuk nasik tu bg trus 'cooking'..lpa nk biar dia 'keep warm'.. lpas tu aku tarik la sendal tu. aku angkat periuk tu. sekali besi yg tahan periuk(yang tahan bontot periuk) dah lebur!! wallaweh...ganas jugak aku.. keh keh keh.. aku engt xde pape.. rupa2nya dh terbakar LED periuk tuh.. dh x mnyala pon keep warm ke cooking ke. hamek kau! huk huk huk.. ni yang nak nanges ni...uwaaaa....aku baru semangat nk g beli brg dapur mggu depan..sedih siot!!

p/s: aku sedih. so berkabung xde gambar entri ni. sekian~ aku malas sbnarnya.
sila like jika suka ;D www.tips-fb.com

8 comments:

~qiFFara~ said...

peh!!!
cmne plak leh jd gitu?????
ish!

miss sadiq! said...

aku bersimpati ngn rice cooker ko husnul !
haha! len kali breakfast ajak aku sekali.. lalala~ :p

qaqa said...

hahaha
cian3x muahhaah ahhaaa melebur seyh
hahah xley blahh,, kena cipta periuk roti laa hee=)

Mr.IX said...

externak hardisk tu brapa GB?

happy blogwalking & blog following.....!!

hit/follow me back ya klu sudi..... \^__^/

nur iema said...

qiffara : menda cm tu hny boley terjadi klu aku yg buat. hehehe

nur iema said...

sadiq: eh aku xajak ke? sbnrnya aku nk ajak tp periuk tu xsetuju. sbb tu dia meletop.hahaha

nur iema said...

qaqa: ko la ciptakan special utk aku, boley? heee

nur iema said...

mr IX: rsanya cite psai hard disc tu bukan dlm entri ni. pape pon thanks sbb sudi komen =)

hard disc tu 500GB je..^^

attention!!

sebarang cerita@rencana@cereka@cerpen yg disiarkan di dalam blog ini adalah pandangan pemilik blog semata2. tidak ada niat utk menjatuhkan@memalukan sesiapa. hanya sebagai sesuatu untuk dikongsi bersama pembaca.

sila maklumkan pada pmilik blog jika ingin share maklumat dlm blog ni.*saye xmarah pnya ^^

sekian~