jom exchange link >.

Thursday, November 11, 2010

TikuS dan TuaLa waNita

salam alaik~


Cerita ni sebenarnya dalam bahasa CINA so di translate cerita nie dalam bahasa melayu....HATI-HATI bila pakai TUALA WANITA..check dulu expired date...Kualiti...dan paling PENTING kebersihanya...takot2 ada pulak telur binatang dekat atas tuala wanita tu...

Seorang pelajar cina berusia 17 tahun tak taula dr negara mana telah mengalami muntah2 mcm orang mengandung tu la kan ....Beliau seorang kanak2 miskin dan bapanya pula seorang penjual TUALA WANITA...disebabkan banyak tuala wanita yang expired,si bapa telah mengagihkan tuala wanita itu untuk dipakai oleh anak dan isterinya..Almaklumla kehidupanya yg miskin dan kalau buang tu rasanya satu pembaziran kot pada keluarga mangsa tadi...so anak2 dgn bini dia pon pakaila TUALA WANITA tu.....lepas maybe beberapa bulan si anak mengalami muntah,loya tekak mcm orang2 mengandung tu...Dengan segera si bapa membawa anak ke hospital untuk diperiksa ape penyakit anaknya..dan doktor memberi jawapan yang mengejutkan bahawa si anak telah MENGANDUNG.....


maka hairanla si anak..dia menafikan bahawa dia mengandung kerana dia tidak mempunyai teman lelaki,masih bersekolah dan tidak pernah melakukan hubungan seks..Scan punya scan doktor memberitahu bahawa terdapat 20 EKOR ANAK TIKUS yang dikandungkan oleh pelajar terbabit...MUNGKIN KETIKA PERIOD TELUR2TIKUS TELAH DISENYAWAKAN KOT DAN MASUK KEDALAM OVARI PELAJAR TERSEBUT..MUNGKINN.....doktor terpaksa membuat pembedahan ke atas pelajar tersebut keranadidapati anak2 tikus terbabit telah tumbuh gigi dan dikhuatiri akan memakan kesemua organ dalaman pelajar tersebut....kesemua doktor sahaja yang berani melakukan pembedahan itu,...pelajar terbabit kini disahkan tidak boleh mengandung lg kerana merekatelah mencuci keseluruhan dalaman pelajar tersebut kerana dikhutiri dijangkiti virus tikus yg kotor itu...


Moral of the story.......*NAK BELI PAD TU CHECK DULU EXPIRED DATE..*MAKE SURE PAD YG DIBELI TU BEBAS DARIPADA KOTORAN ATAU TELUR2BINATANGSILAP2  KANG ADA TELUR LIPAS BERANAK LIPAS LAK LEPAS NI...*SAMA2 MENJAGA KEBERSIHAN DAN MEMASTIKAN KEJADIAN SEPERTI NIE TAKTERJADI.

 *cerita dipetik dr note seorang kawan kt facebook.
sebagai seorang pelajar aliran sains eceh...da beberapa perkara yg aku musykilkan ye.

  1. pad selalunya dibalut ngn plastik. mcm mana tikus jantan (tikus jantan la kankankan) letak sperm dia.
  2. jangka hayat sperm manusia plg lama 2-3 hari je..... tikus pny sperm lg lama kah? heat-resistant kah?
  3. klu tikus 2 baru tinggalkan sperm dia kt pad 2, xkan xda kesan pape kt pad 2?xkn gurl 2 xnmpk?
  4. gurl tuh pkai pad tu time dia period. waktu period mna ada ovum. mcm mna persenyawaan berlaku?
  5. dan kalau lah ada berlaku persenyawaan.KALAU ada..., knapa tikus yg kluar 2 xdak rupa mnusia sikit?
  6. err...tikur bertelur ke beranak?
  7. ntah2 tikus jadikan gurl tu ibu tumpang x? kih3..
p/s: selalu la beringt jga kebersihan ye. menda boleh berlaku dengan izin-Nya.


sila like jika suka ;D www.tips-fb.com

6 comments:

~qiFFara~ said...

uish! cm menankutkn je!!
tp cm x logik pon ye jugak!
x penah la lg dgr kes gini..

nur iema said...

2 la pasal... eeii...geli la bila pk balik..huhu

Panglima7 said...

Memang betul Iema...ianya tak logik dan takleh diterima oleh akal.

mInYe said...

ade sedikit kesengalan kalo tikus tu beranak. pasalnya tikus tu mammals. beranak. igt dier tu spesis macam lintah ke boleh bersenyawa kat dalam rahim? memang tak logik akal~

hiro said...

huhu..bhye

seri said...

tak logik tak logik

attention!!

sebarang cerita@rencana@cereka@cerpen yg disiarkan di dalam blog ini adalah pandangan pemilik blog semata2. tidak ada niat utk menjatuhkan@memalukan sesiapa. hanya sebagai sesuatu untuk dikongsi bersama pembaca.

sila maklumkan pada pmilik blog jika ingin share maklumat dlm blog ni.*saye xmarah pnya ^^

sekian~