jom exchange link >.

Wednesday, September 21, 2011

Jual Anak

assalamualaikum..



Mak Cik : "Anak makcik belajar tinggi kat oversea dulu. Makcik taknak letak harga. Tapi biarlah berpatutan. Selalunye yang belajar tinggi dalam lingkungan 10ribu. Tapi inilah satu-satunya anak perempuan makcik. Harap faham-fahamlah ye.. ".


Mat : "Saya paham maksud makcik. Tapi saya harap makcik pun pahamlah ye. Kalau terlampau tinggi, terpaksa ditangguhkan nanti. Biarlah dicepatkan, biar jauh dari maksiat "..


Mak Cik : "Kalau kamu tak mampu, anak makcik ni bukan tak laku. Ada berderet lagi yang tengah tunggu. Kalau harga rendah, nanti apa pulak orang cakap ".


Mat : "Kalau makcik nak jual anak makcik macam jual kereta, kita buat macam ni. Sekarang jugak saya bayar DOWNPAYMENT 2ribu. Saya bawak balik anak makcik, malam ni saya TEST DRIVE dulu semua.. Kalau barang dalam semua bagus, jangan cakap 10ribu.. 20ribu pun saya berani letak. tapi kalau dah LEMAU, ENJIN pon tak bagus.. TUihh!!.. Anak makcik sekali dengan deposit tu makcik boleh simpan!


HAHAHAHA ..!!



ps:amek kau! boleh plak runding harga ye...ish3...


*aku copy dr status mmbe aku.credit t alonk. sila like jika suka ;D www.tips-fb.com

3 comments:

miss sadiq! said...

What the....???
Haha. Pandai pulak mamat nie berdebat yer. Memang kene habis. =___="

seri said...

kekekekeeke, sepuluh ribu tak cukup, tak cukup, nak wat majlis lagii,, hohoho

-yana

seri said...

hahahahaaaa

bijak,bijak, bijakkkk..

kuang ajaq noo~ pas guna lemau teruih nak bg balik, hoh

attention!!

sebarang cerita@rencana@cereka@cerpen yg disiarkan di dalam blog ini adalah pandangan pemilik blog semata2. tidak ada niat utk menjatuhkan@memalukan sesiapa. hanya sebagai sesuatu untuk dikongsi bersama pembaca.

sila maklumkan pada pmilik blog jika ingin share maklumat dlm blog ni.*saye xmarah pnya ^^

sekian~